SÖF 2013

Vi mönstrade in på torsdagsmorgonen och förflyttade oss genast till F17. Där fick vi mönstra in hundarna för vidare transport till vårt objekt.
Under dagen upprättade vi stabstält, sändarmast m.m.
Här följer lite kort vad Tess och jag uträttade. Fredagsskvällen innebar lyssnarpostering mellan kl 20:00 och 21:00, mitt i becksvarta mörkret! Efter någon halvtimme markerade hon ljud på, vad det visade sig, några hundra meter. Hon följde ljudet ett bra tag och till slut kom två figgar ur skogen, passerade vägen en bit från vaktposten som såg dom med mörkerkikare - bra jobbat av Tess!
På lördagen upprättade vi en yttre patrullslinga som vår grupp fick patrullera dagtid. P g a stormen fick denna ändras lite vid ett skogparti med nedfallen skog. Vi gick sedan samma sträcka som ensam grupp efter mörkrets inbrott vilket inte var det lättaste när man inte ser handen framför sig... 
Eftersom Glenn var justerad i rygg och knä och fick tillhöra staben gick jag nattpatrulleringen med Lexi. Hon var också duktig och rundan resulterade i 2 st tillfångatagna figgar.
Kul SÖF som innebar en hel del hundtjänst fördelat över de tre första dagarna, sista dagen hade vi teorilektion om TOS och sedan var det vård, packning, hundutmönstring och hemfärd som gällde. Summerar 4 roliga dagar där vi jobbade bra i våra grupper, som sig bör!
 
Jörgen & Tess
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0