Hälsning från Maya & Mossa

Hejsan allihop, Maya här!

Tänkte berätta lite om min och Mossas skolstart (som de flesta av er vet så har jag börjat på Östra Ljungby naturbruksgymnasium där jag läser Hund, har därför Mossa med mig dit). Eftersom skolan ligger så långt bort bor vi båda där i veckorna, men kommer hem på helgerna. I just det huset vi bor i finns det sammanlagt 11 hundar som lever ihop, allt från en blandrashane på 60 kg till en dansksvensk gårdshund.

Ofta när jag berättar att jag bor med min hund och läser Hund så undrar folk hur det går till, var hunden är när jag har andra lektioner, hur vi bor osv. Därför tänkte jag skriva lite om hur en typisk skolvecka ser ut för mig och Mossa.

På måndagen åker jag och Mossa tåg och buss tillsammans i ca 2 timmar för att ta oss ner till skolan (vi får inte lov att bo på skolan under helgerna, vilket innebär att vi måste komma till skolan på måndagar, därför börjar vi också senare då).
Jag måste erkänna att första gången vi skulle göra detta var jag ganska nervös, min hund är ju lite... ehh... lycklig och översocial... och jag såg framför mig hur Mossa skulle hoppa och hälsa på alla, vilket ofta inte är så populärt, speciellt inte eftersom jag råkar ha en rottis. Men ja, jag litar på min hund så det var bara att ta det som det kom, men när tåget rullade in och var fullkomligt proppfullt kunde jag inte annat än sucka djupt och ta denna situationen som alla andra, lita på min hund och tro på att hon tänkte göra som jag sa. Vilket hon också gjorde! När vi, två timmar senare, var framme vid skolan hade hunden sovit i princip hela tiden utom när vi bytte tåg och buss. Trots andra hundar och konduktörer som gärna hälsade på den "trevliga rottisen som var så lydig och lugn", då sträcker man lite extra på sig. Ibland kan till och med hon vara riktigt lugn!

De andra dagarna i veckan börjar likadant allihop, man vaknar i sitt rum (som man antingen delar med någon annan eller bor i själv, jag bor själv i mitt) tillsammans med sin hund, tar med sig hunden ut och rastar den lite snabbt, matar hunden, sen cyklar man tillsammans till skolan som ligger ca 900 m från boendet. Det första man gör när man kommer upp till skolan är att sätta in hunden i sin box (varje hund blir tilldelad en box med utegård som de är i medan vi har andra lektioner) och sen går man och äter frukost.
Vissa dagar i veckan har vi hundlektioner, t ex träning med hund, då ska hunden vara med på lektionen (vi har alltså träning av hund på schemat, slå det!) annars är man ute och rastar hunden mellan lektionerna. Hundhuset är öppet till ca 21.30 på kvällarna, så ska man inte tillbaka till boendet direkt när man slutar kan man lämna hunden i hundstallet tills man ska tillbaka till boendet.

När man sen ska tillbaka till boendet är det bara att ta sin hund och cykla dit, sen kan man antingen ha med sig hunden i köket och vardagsrummet som är gemensamt eller så kan man ha hunden på rummet medan man själv ligger och kollar på tv eller något liknande. Någon gång under kvällen kommer fritidsledarna och kollar så allt är bra och så alla är där de ska (man måste vara på sitt internat klockan 22.00, dock behöver man absolut inte gå och lägga sig då). Sen är det bara kvällsrastningen kvar (denna får man självklart göra efter 22.00 om man behöver) och då har man alltid sällskap av någon som man kan gå igenom dagen med.

Ungefär så ser våra dagar ut numera. Och både jag och Mossa trivs superbra, Mossa fullkomligt älskar att det händer något hela tiden och att det alltid finns någon som vill leka med henne. Hon har också fått en ny bästa vän, den gigantiska blandrashanen Atlas som hon brukar få leka med någon gång om dagen i den inhängnade "lekhagen" vi har på skolan. Elin som har Atlas går i min klass och vi bor också bara ett rum ifrån varann, så vi umgås en hel del, vilket både vi och hundarna trivs bra med.

Så nu vet ni vad vi gör i veckorna, hoppas ni har lika fullt upp som vi har!

Hälsningar Maya & Mossa


Maya och Mossa (som tränar kryp på eget initiativ...) första dagen på skolan.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Skrattar när jag läser! =)

Måste säga att det känns lite skönt att veta att även Mossa är lite väl lycklig och översocial, och att hon också gärna tränar kryp på eget initiativ!

Själv är jag lite nervös inför det kommande lägret, av samma anledning som ovan..Kram Jessica & Missoni

2011-09-21 @ 21:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0